Een houten freesmal voor het inkrozen van sluitplaten van alle merken.

De freesmal voor sluitplaten bestaat uit één plank, waarmee je alles bij de hand hebt. Met deze freesmal kun je zowel de loop als vrij & bezet sluitplaten inkrozen.

Er is ook een versie van de mal beschikbaar waar een extra contour in zit waar je de meterkast sluitplaat mee kunt frezen.

Naast de volledige contouren van de sluitplaten, kun je met deze mal ook de dag en nachtschoten inkrozen. Dit kan met behulp van de gaten in het midden van de mal (Afb. 1).

De freesmal is 25,5 mm dik. Daardoor kan de mal gebruikt worden in sponningen van 17,5 mm en brandwerende sponningen van 25 mm. De mal is aan beide kanten te gebruiken, hierdoor kun je zowel sluitplaten voor linksdraaiende als rechtsdraaiende deuren inkrozen.

Je freest eerst de volledige contour van de sluitplaat. Vervolgens kun je de mal verplaatsen, zodat het kijkgat exact op de gefreesde lip is geplaatst. Zo zitten de dag- en nachtcontouren op de juiste plek.

Downloads

TIP

De mal is gemaakt op deuren van 40 mm. Als een deur dunner is, bijvoorbeeld 39 mm, kan hij, wanneer gesloten gaan rammelen. Dit kun je voorkomen door de dagschoot onder 30 graden schuin te steken met hamer en beitel. De deur wordt dan tegen de sponning gedrukt en voorkomt rammelen.

Deze freesmal is o.a. verkrijgbaar voor:

Instructievideo

Heeft u vragen met betrekking tot dit product? Neem dan contact met ons op.

e-mail: info@riens.nl

Voor een overzicht van ons volledige assortiment en instructie video’s, kijk op:

www.riens.nl